Spelstuga! Jam!

15.11.2019 kl. 10:41
29.9, 18.10 och 17.11

Ivrig att spela folkmusik?
Sugen på att lära dig nya låtar?
Vill du komma igång efter en spelpaus?
Intresserad av att träffa andra som gillar folkmusik?

Välkommen på tre spelstugor i Åbo!

Den 29.9 och 17.11 håller vi hus på Mästaren i Åbo (granne till Klosterbacken, ingång från gården). Den första timmen lär folkmusikern Marianne Maans ut låtar på gehör, sedan blir det fritt jam tillsammans. Föreslå gärna låtar du vill spela eller lära dig. Kaffe med tilltugg till självkostnadspris på Mästaren.

Den 18.10 träffas vi i historieklassen på Bryggerirestaurang Skolan (Panimoravintola Koulu, Eriksgatan 18). "Guest stars" och dragare under denna gång är Double J Twins, alltså Jessica och Janeta Österberg. Kvällen inleds med några låtar i form av en minikonsert av Janeta och Jessica, och fortsätter med utlärning av ett par låtar innan vi går vidare till fritt jam.

DOUBLE J TWINS
Double J Twins är en folkmusikduo som består av tvillingarna Jessica och Janeta Österberg, Jessica på fiol och Janeta på dragspel. De har både en klassisk musikutbildning från musikinstitut och flera års erfarenhet av folkmusik. Deras breda musikintresse avspeglar sig i repertoaren som innehåller både svenska och finländska låtar, toner från England och Norge och inte minst en hel del egenskriven musik. Både Jessica och Janeta skriver själva musik och planerar att ge ut en skiva nästa år. Duon har satt sin egen prägel på låtarna och stämningarna varierar från lugnt och lidelsefullt till riffiga komp och oväntade vändningar.

Du kan vara med hela kvällen eller en del av tiden.
Fritt inträde på alla tillfällen. Spelstugorna är öppna för alla oberoende av nivå, språk eller instrument!

Arrangör: Folkmusiknätverket Lirarna i samarbete med Åbo fritidssektor.

Lisa Taulio

Kontaktuppgifter

Postadress: 
Martin Wegelius-institutet
Georgsgatan 18 A L1
00120 Helsingfors

Besöksadress:
SFV-Huset G18
Georgsgatan 18 rum 207
00120 Helsingfors


info@mwi.fi
FO-Nummer: 0234770-2